Een leporello met kerkvloeren

Italiaanse renaissance kerkvloeren gebundeld in een klein boekje
In het voorjaar van 1995 reisden wij naar Venetië. Een van de hoogtepunten was voor ons de marmeren tegelvloer van de Basilica Santa Maria della Salute met zijn geometrische patronen. Later dat jaar maakten we dit gestencilde leporello boekje waarin wij een aantal fragmenten en varianten afbeeldden. Onder en boven de patronen staat de Italiaanse versie van het Weesgegroet dat die meimaand veelvuldig klonk.

‘Punta della Salute’ verscheen als vijfde uitgave in de reeks rijfels. Van Dale omschrijft rijfels als afsnijdsel van papier. Normaal gesproken verdwijnen na het schoonsnijden van drukwerk deze onbedrukte reststroken in de oudpapierbak. Wij lieten jarenlang op deze reststroken vrij werk mee drukken: onze rijfels.

Ontwerpers van dessins

Ons streven is om in nauwe samenwerking met opdrachtgevers en producenten hoogwaardige grafische producten te ontwerpen waarin schoonheid, relevantie en praktisch nut onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Bent u op zoek naar ontwerpers met een dergelijke aanpak? Bel (06 21213517) of mail ons voor een vrijblijvende afspraak.